5 thoughts on “New Order’s mosterd

  1. Blijft de eeuwige discussie: wie jat/ leent van wie? Via de google kwam ik ook bij de mix van diplo en die is dan weer goed te pruimen.

    Alleen het idee dat dit een parodie zou zijn op de opkomende synthgroepen, lijkt me onzin. Juist omdat er veel van dit soort minimalistische deuntjes waren, zoals Warm Leatherette.

    Door het lezen van de biografie van DM, nu ook weer terecht gekomen in deze periode van DAF, Der Plan, Fehlfarben, Palais Schaumberg, Blancmange, Heaven 17…en de documentaire Synth Britannia (www.bbc.co.uk/programmes/b00n93c4) en deze versie van Are Friends Electric (http://youtu.be/r7xZ2bsr1jQ).

  2. Nou, ik bedoelde het wat minder algemeen. Muziekarcheologen waren het er wel over eens dat Blue Monday voor een deel gebaseerd is op Dirty Talk van Klein & MBO (structuur en sequencer) en voor een deel gewoon gejat van Kraftwerk (Uranium) en Donna Summer (drums op Our Love). Nu blijkt je de tekst perfect mee te kunnen zingen over die van Gerry & The Holograms. Die kwamen ook nog eens uit Manchester, dus dat kan geen toeval zijn.

  3. Wat hebben ze in Manchester toch met maandagen? (Blue monday, Happy Mondays)? Zou de Ier Geldoff stiekem toch uit Manchester komen? (Tell me why etc)

Wat vind jij?